• Budova školy
    naše škola se nachází ve zrekonstruované budově
    v centru Přelouče již od roku 1949
  • Zkušebna dechového orchestru a kapely Buď fit
    je zároveň nahrávacím studiem
    postavena v roce 2014 díky financování z EU a spolupráci s městem Přelouč
  • Mažoretky ZUŠ Přelouč
    vedené Jarmilou Pavlíčkovou
    reprezentují školu i město na nejrůznějších akcích
  • Pěvecký sbor Ohniváček
    vedený Veronikou Pokornou
    vítěz řady mezinárodních soutěžních festivalů pěveckých sborů
  • Taneční obor
    vedený Petrou Mori a Soňou Paskerovou
    rozvíjí pohybové nadání a chuť dětí k tanci a pohybu
  • Hudební obor
    ZUŠ Přelouč nabízí vzdělávání v hudebním oboru
    vyučujeme hru na klávesové, dechové, smyčccové, strunné, bicí nástroje a zpěv
  • Dechový orchestr ZUŠ Přelouč
    vedený Michalem Chmelařem
    laureát mnoha mezinárodních soutěží

Úspěšná krajská kola Soutěže ZUŠ

Každým rokem se tradičně pořádá Soutěž základních uměleckých škol České republiky, v tříletých cyklech se opakují soutěžní kategorie. V letošním školním roce se soutěže účastní hráči na smyčcové nástroje, klavír, kytaru, dechové a jazzové orchestry a soubory, výtvarný a literárně-dramatický obor. Máme velkou radost, že hned několik našich žáků a souborů postoupilo v obrovské konkurenci okresních a krajských kol do soutěžního kola celostátního.

Absolutním vítězem krajského kola v kategorii dechové orchestry se stal Dechový orchestr ZUŠ Přelouč, který tak odcestuje na celostátní kolo. Orchestr pod vedením Michala Chmelaře získal navíc Mimořádnou cenu poroty za symfonický zvuk orchestru a umělecké pojetí.

V soutěžní kategorii hra na kytaru zazářil Jan Keřka ze třídy Stanislava Juřici, který se stal rovněž absolutním vítězem krajského kola a bude nás reprezentovat v kole ústředním. Návrh na postup do ústředního kola vybojoval i houslista Ladislav Študy ze třídy Lucie Benešové. Oběma malým hudebníkům velmi gratulujeme!

Nejen v hudebním oboru můžeme slavit postup do ústředních kol, za literárně-dramatický obor, který na naší škole vede Klára Tvrdíková, v kategorii kolektivní práce a sborníky bude dále soutěžit povídka Černobílý ptáček Tomáše Rosenbergera. Výtvarný projekt O červené Karkulce vedený Janem Vojtíškem pak postupuje do ústředního kola výtvarného oboru.

Postup do ústředního (celostátního) kola je vždy výsledkem dlouhodobé poctivé pedagogické práce, k dosaženým výsledkům nezbývá než gratulovat a vzkázat: „Zlomte vaz!“

    Nadcházející události